• Op vrijdag 14 januari heeft er weer een persconferentie plaatsgevonden. Hierop werd gelukkig duidelijk gemaakt dat we weer samen mogen gaan sporten. De regels die hierbij horen vanuit de KNVB met de gevolgen voor Bavos zetten we hieronder uiteen.

  Bericht vanuit de KNVB
  Vanaf 15 januari is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en onderlinge wedstrijden te spelen op de club, op het veld én in de zaal, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip.

  Kantine mag niet open, wel kan weer het consumptie-afhaalloket worden gehanteerd. Mensen van 13 jaar en ouder moeten daarbij wel een mondkapje dragen.
  Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder. Daarnaast dient in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder.
  Voor de binnensportlocaties (zaalvoetbal) geldt dat een CTB is vereist voor sporters van 18 jaar en ouder.
  Publiek is niet welkom.
  Vervolg competitie
  Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zetten we nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen*. Na de persconferentie van de 25e hopen we meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven. In de tussentijd worden verschillende scenario’s uitgewerkt die wij bespreken met de diverse belangenorganisaties.

  *met uitzondering van de eredivisie vrouwen veldvoetbal en eredivisie mannen en vrouwen zaalvoetbal.

  Wedstrijdfit
  Zoals vermeld zetten we in op een zo snel mogelijke hervatting van de competitie. De afgelopen weken hebben met name de senioren voetballers niet kunnen voetballen. Juist voor deze groep is het raadzaam om zo snel mogelijk weer in actie te komen en zich voor te bereiden op de herstart van de competitie. Organiseer (extra) trainingen, interne partijtjes of toernooien om de voetballers weer (wedstrijd)fit te maken voor het vervolg van het seizoen. Kijk voor meer informatie, inspiratie en ondersteuning op de volgende pagina: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/65747/bereid-je-voor-op-de-competitie

  Verantwoordelijkheid
  Als laatste willen we benadrukken dat het omikron virus, de heersende variant op dit moment, zeer besmettelijk is. Dit is ook te zien aan de vele besmettingen die dagelijks erbij komen. Houd je hierdoor goed aan de basisregels, ook als je gevaccineerd bent.
  Bij klachten blijf je thuis en doe je direct een test
  Houd 1,5 meter afstand
  Was vaak je handen
  Hoest en nies in je elleboog
  Schud geen handen
  Draag als trainer/coach je mondkapje zoveel mogelijk
  Als sportsector zijn wij blij met de erkenning dat wij als een van de eerste sectoren meer ruimte krijgen. Ook daarom roepen wij iedereen op om in woord en gedrag te laten zien dat wij die verantwoordelijkheid aan kunnen en klaar zijn voor de volgende verruiming, hopelijk het spelen van competitiewedstrijden en het weer openen van de kantines.

  Contact en meer informatie
  Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus of neem contact op met jouw verenigingsadviseur. Daarnaast wijzen wij je op het bestaan van de bestuurderscommunity Eén Tweetje. Juist op dit platform kom je andere bestuurders tegen die met elkaar tips, adviezen en ervaringen uitwisselen. Of bezoek de website van NOC*NSF: FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport - NOCNSF

  Wat betekent dit concreet voor Bavos?

  • Informatie over welk trainingsschema van kracht (corona, winter of regulier) volgt zsm via de coördinatoren van de betreffende leeftijdscategorieën
  • Kleedkamers zijn open conform de regels zoals vanuit de overheid gelden
  • Douchen is toegestaan
  • Kantine is wanneer deze geopend is alleen geopend voor afhalen. Wanneer de kantine niet geopend is dan wordt voor leiders/trainers voor een alternatief gezorgd. Voor de jeugd wordt voor ranja gezorgd indien nodig.
  • Toeschouwers zijn nog niet toegestaan.
  • Nieuwe competitie indelingen voor zover van toepassing zijn gepubliceerd op de voetbal.nl app. Wedstrijden die daarin staan voorafgaand aan de volgende persconferentie worden naar aanleiding van het bericht van de KNVB verwijderd. De weekenden tot de persconferentie zijn dus ideale weekenden om onderlinge wedstrijden/trainingen te organiseren. Maar hier dan ook gebruik van zodat iedereen weer fit aan de start staat zodra er weer wedstrijden in competitie verband mogen worden gespeeld. Plan je iets in doe dit dan altijd in overleg met de coördinator zodat er overzicht is over de ingeplande activiteiten en er niemand teleurgesteld hoeft te worden.
  • En ook vanuit Bavos het verzoek aan ieder om de eigen verantwoordelijkheid te nemen en de maatregelen in acht te houden zoals ook onder het kopje verantwoordelijkheid vanuit de KNVB beschreven.

  Dank voor de medewerking en tot ziens bij Bavos!

  Namens het Bestuur.