• Op zaterdag 18 december heeft er opnieuw een persconferentie over de coronamaatregelen plaatsgevonden. Zoals al werd verwacht hebben de ontwikkelingen rondom de omikronvariant aanleiding gegeven tot extra maatregelen. Het kabinet heeft besloten dat Nederland in ieder geval tot en met vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat. De maatregelen zijn per 19 december jl. direct ingegaan en enkele maatregelen hebben ook betrekking op de sport. Middels deze mail wil ik jullie informeren over de maatregelen voor de sport die vanaf zondag 19 december 05:00 uur van kracht zijn.

  Algemene maatregelen voor de sport

  • Alle binnensportaccommodaties zijn gesloten;
  • Sporten op buitensportlocaties is mogelijk voor alle leeftijden tussen 05:00 en 17:00 uur:
  1. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand, exclusief instructeur
  2. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club; zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand te houden;
  3. Kleedkamers en sportkantines zijn gesloten, de toiletruimten zijn toegankelijk.
  • Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17:00 uur toegestaan. Dat mag met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om samen te fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park. Groepslessen zijn niet toegestaan;
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  1. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
  2. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
  3. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar; de 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens het sporten indien dat nodig is voor de sportbeoefening;
  4. In ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer men zich gaat verplaatsen.
  • Sporters die klaar zijn met hun sportactiviteit worden daarna bezoekers en moeten vanuit die hoedanigheid de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten. 

  Horeca en sport

  De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca en zijn derhalve gesloten. Het afhalen van eten en drinken bij een afhaalpunt is wel mogelijk zonder coronatoegangsbewijs. Bij het afhalen binnen geldt dan wel een mondkapjesplicht. 

  vv Bavos

  Bovenstaande betekent voor Bavos dus concreet dat het toegestaan is om te trainen op het sportpark tussen 5.00u en 17.00u. Hierbij dienen de leeftijdscategorie√ęn en groepsgroottes aangehouden te worden zoals hierboven beschreven. Buiten deze tijden is het sportpark gesloten en is betreding hiervan dus niet toegestaan! Binnen deze tijden is het alleen toegestaan het sportpark te betreden voor het uitvoeren van de trainingen niet om vrij te voetballen zonder begeleiding!
  De kantine en kleedkamers zijn gesloten.

  Blijf op de hoogte

  Het is verstandig om de komende periode de website van de Rijksoverheid in de gaten te houden. Verder is het nuttig om de website van NOC*NSF te raadplegen voor richtlijnen en protocollen specifiek voor de sport. Raadpleeg ook even de pagina met veelgestelde vragen, hier vind je vaak antwoord op een groot deel van de vragen. Let op: Het kan altijd zijn dat websites de komende tijd nog worden bijgewerkt, houd deze de komende tijd dus goed in de gaten.