• In memoriam Adriaan Jonkers

 • Adriaan Jonkers: “BAAS” van Bavos

  Afgelopen jaar nog hoorde ik een aantal jonge leden van Bavos langs het veld tegen elkaar zeggen: Daar die meneer met die rode jas in het materiaal lokaal, dat is de BAAS van Bavos. In de huidige straattaal is dat een synoniem voor iemand die cool is, een toffe gast.

  En dat klopte helemaal. Adriaan 64 jaar lid, benoemd tot ere-lid en voor zijn leven benoemd tot lid van het hoofdbestuur.

  Zijn verdiensten voor Bavos, teveel om op te noemen en met het risico dat ik zaken vergeet, toch een greep:

  Scheidsrechter, bestuurslid, beheerder van de accommodatie, onderhoudsman van de voetbalvelden van Bavos, lid van de strafcommissie, consul van de KNVB, maar bovenal karakteristiek gastheer, voor eigen leden, voor bezoekende verenigingen en scheidsrechters.

  Onze kernwaarden, waar Bavos voor staat, Betrokkenheid Anderen respecteren Verantwoordelijkheid Openheid Samenwerken, lijken door naar Adriaan te kijken, te zijn opgesteld.

  BETROKKENHEID: Adriaan was begaan met alles en iedereen binnen Bavos, alles wilde hij weten en zijn bijdrage leveren. Adriaan Baas van Bavos.

  ANDEREN RESPECTEREN: Jeugd, veteranen, dames, vrijwilligers, scheidsrechters en gasten, met iedereen kon Adriaan overweg. Adriaan Baas van Bavos.

  VERANTWOORDELIJKHEID: Afspraak is afspraak, Bavos kon op het woord van Adriaan bouwen, verzaken kwam niet in zijn woordenboek voor. Adriaan Baas van Bavos.

  OPENHEID: Adriaan nam geen blad voor de mond, hij zei niet veel maar wel waar het op stond, op de voor hem tekenende manier, als hij maar kon mopperen dan wist je dat het goed zat. Adriaan Baas van Bavos.

  SAMENWERKEN: Adriaan ten voeten uit. Op de vele foto’s zie je hem altijd samen met anderen de klus klaren, ongeacht in welke functie hij op dat moment op het sportpark was. Adriaan Baas van Bavos.

  Bovenal was hij een fantastisch mens, die mede dankzij Mien ontzettend veel voor Bavos betekend heeft en zorgdroeg voor de diverse generaties van onze mooie Bavos familie.

  Adriaan, Baas van Bavos, wat heeft de Bavos familie met jou in al die jaren mooie herinneringen gemaakt en van je genoten.

  Een betere Baas hadden we ons niet kunnen wensen en zal er niet meer komen, enorm bedankt, rust zacht Adriaan, Baas van Bavos.

  Jouw Bavos familie