• Met ingang van het nieuwe seizoen (per 1 september) richt Bavos zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld en zetten ons in voor een gezonde sportomgeving. Dit betekent dat we ons sportterrein rookvrij maken op de tijdstippen dat onze junioren trainen en op de zaterdagen als onze junioren voetballen.

  Waarom op weg naar rookvrij?
  Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

  Wat verandert er?
  Vanaf 1 september zijn wij rookvrij op trainingsavonden en op zaterdagen als de jeugd traint of voetbalt. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook eraan te denken dat we als Bavos onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!
  We hopen dat je, net als Bavos, je sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen op een vriendelijke manier aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken.

  Voor vragen en opmerkingen kun je bij de trainers/leiders en bij het jeugd- en hoofdbestuur terecht.


  Met vriendelijke groet,

  Jeugdbestuur en Hoofdbestuur van Bavos